018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U toku probe grejanja (VIDEO)

Komentari: isključeni

U pojedinim delovima grada radijatori će od danas biti topli, jer Toplana počinje sa probama sistema daljinskog grajanja. Iako je prethodnih dana postojala potreba za grejanjem, radijatori su bili hladni zbog pogrešne procene dolazećih temperatura, kaže za NTV direktor gradske toplane Slobodan Maksimović.

Pojedine Nišlije će od danas imati tople radijatore, jer su u toku probe sistema daljinskog grejanja, kaže novi direktor toplane Slobodan Maksimović. Ovo je neophodno kako bi se razradio sistem grejanja na mazut i proverila ispravnost ventila i radijatora.

Iako su temperature već nekoliko dana ispod 10 stepeni, radijatori u stanovima Nišlija nisu bili topli. Maksimović kaže da je to zbog loše procene dolazećih temperatura u oktobru. Iako je do pre 3 godine Toplana bila obavezna da greje od 1. a ne od 15. oktobra, ukoliko temperatura bude niža od 12 stepeni, novim pravnim aktima ovo više nije propisano, a toplana treba sama da “proceni” kada da počne sa grejanjem.

Maksimović dodaje da je problem rešen za 40 objekata kolektivnog stanovanja, kojima je zbog dugova isključena struja u podstanicama i da će im „Jugoistok“ isporučivati struju, kako bi se nesmetano grejali.

 

Povezane vesti