018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

[UPD] Polaganje testa za prijem devet lekara u KC Niš uspešno završeno (VIDEO)

Komentari: isključeni

Prvi put prijem kandidata za radna mesta u niškom Kliničkom centru bio je uslovljen polaganjem testova, a ceo proces je sniman kamerama. Direktor KC, prof. dr Zoran Radovanović, koji je inicijator ovakvog načina prijema, kaže da je ovo najbolji način da javnost bude uverena u regularnost izbora.

Ispitna pitanja koja su bila iz hirurgije i urgentene medicine pripremili su profesori Medicinskog fakulteta, a studenti su putem sajta KC više od dva meseca imali uvid u 760 pitanja.

Za devet mesta se prijavilo 240 kandidata, od kojih su 173 ispunila uslov, tri su odustala, tako da je test polagalo 170 kandidata koji su bili podeljeni u dve grupe. Kandidati iz svake grupe popunjavali su test od 20 pitanja, iz kombinacije koja je izvučena neposredno pred polaganje, s tim što se pitanja iz prve grupe nisu ponavljala za kandidate iz druge grupe. Polaganje je trajalo jedan sat, a zbog regularnosti, pored dežurstava, ceo proces snimaju i kamere. Osim toga, instalirani su i ometači za nedozvoljene elektronske uređaje, poput „bubica“.

Preliminarni rezultati objavljeni su na sajtu Kliničkog centra Niš i možete ih pogledati ovde.

Povezane vesti