018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U toku izrada nove studije parkiranja

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Preduzeće Parking servis je u prethodnom periodu poslovalo sa dobitkom od osam miliona dinara, koji bi trebalo da budu upotrebljeni u nove gradske investicije. U toku je izrada nove studije za parkiranje, kojom bi trebalo da bude predviđena i gradnja javnih garaža, rekao je PR preduzeća, Igor Vojinović.

Prema rečima Igora Vojinovića, ovo preduzeće potpuno se finansira sopstvenim sredstvima, pa je godišnja dobit od osam miliona dinara veliki uspeh. Da li će ova sredstva biti upotrebljena za unapređenje sopstvene delatnosti ili kao ulog u nove gradske investicije, ostaje da odluči lokalna samouprava, ističe Vojinović.

Sam centar grada predstavlja najveći problem kada je manjak parking mesta u pitanju. Međutim, što se ostatka grada tiče, mesta ima sasvim dovoljno, ali je potrebno promeniti navike naših građana, tvrdi Vojinović i dodaje je da je nemoguće očekivati da se vozilo uvek ostavi tačno ispred željene destinacije. Trenutno se radi na izdradi nove studije za parkiranje, kojom bi trebalo da bude predviđena i izgradnja javnih garaža.

Da podsetimo, plan generalne regulacije Opštine Medijana za javne garaže predvideo je sledeće lokacije: Parking preko puta Gradske kuće, iza Narodnog pozorišta, Trg kralja Aleksandra, parking ispred stambenih zgrada preko puta Švajcarije i prostor pored Mosta mladosti. Kako kažu u niškom Parking servisu, ovo je kapitalan projekat, čiji bi nosilac, zbog visine troškova trebalo da bude Grad Niš. Kako kažu, procenjena vrednost investicije, u zavisnosti od veličine garaže, iznosi pet do deset miliona evra.

 

Povezane vesti