018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U susret Danu starih osoba (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U susret Svetskom danu starih osoba, niški Gerontološki centar pripremio je više manifestacija kulturnog i zabavnog karaktera, kažu u ovoj ustanovi. Ističu da je smeštanje starih osoba u ovakav tip ustanova, odavno prestalo da bude tabu tema, i da je praksa pokazala, da je u većini slučajeva korisnicima bolje u društvu svojih vršnjaka, i kada imaju potpunu negu. Na niškoj gerontologiji tvrde i da je novootvoreni odeljak za negu osoba sa demencijom, potpuno opravdao svoje postojanje.

I niški Gerontološki centar, koji prema rečima nadležnih, iz godine u godinu unapređuje svoje usluge, svečano će, kao i mnoge ustanove ovog tipa širom sveta, obeležiti Svestki dan starih. U planu su razne manifestacije kulturnog i zabavnog karaktera, a sve u cilju, kako kažu, prijatnijeg boravka korisnika.

Nadležni na niškoj gerontologiji tvrde da je novoizgarđeni objekat za boravak dementnih pacijenata pun pogodak, i da će tek pokazati svoju opravdanost u praksi.

U niškog Gerontološkom centru trenutno boravi oko 280 korisnika, a osim njih, ova ustanova pruža i druge tipove usluga, kao što je i obrok na kućnu adresu.

Povezane vesti