018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Sudu obeležen Evropski dan civilne pravde (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Predsednik suda u Nišu, Zoran Krstić, uputio je apel Ministarstvu pravde i advokatskim komorama u Srbiji da se što pre dogovore, kako bi sud mogao da nastavi sa radom. On je ovo poručio na obeležavanju Evropskog dana civilne pravde.

Jačanje nezavisnosti, kvalitet presude, ujednačavanje sudske prakse i rešavanje starih predmeta neki su od osnovnih pravaca kojima sud u Nišu teži. Povodom obeležavanja Evropskog dana civilne pravde, u sudu kayyu da se postupci pojednostavljuju i na taj način funkcionisanje je poboljšano.

Predsednik Niškog suda je dodao da se veliki broj suđenja odlaže i da se rad usporava zbog protesta advokata koji i dalje traje i apeluje na resorno ministarstvo i advokatske komore da što pre nađu kompromisno rešenje.

U okviru obeležavanja dana civilne pravde predstavljena je i služba za pružanje psihološke pomoći i podrške oštećenima i svedocima koji su u postupku, a posebno se odnosi na zločine protiv čovečnosti, ali i one koji imaju veze sa polnim slobodama, brakom i porodicom.

http://youtu.be/VpMAmPBqrkM

Povezane vesti