018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U reprogram duga ušlo 7.500 Nišlija (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Do sada je 7.500 Nišlija sklopilo sporazum za reprogram duga sa niškom Elektrodistribucijom. Od sledeće nedelje građani će moći da se duga otarase još lakše – tim EPS-a dolaziće i pred njihova vrata. Direktor PD Jugoistok prof. dr Igor Novaković kaže da će se tako sporazum najpre ponuditi onima koji duguju do 10.000 dinara, i poziva lokalne samouprave da građane upoznaju sa povoljnostima reprograma. Nakon što je ugostio direktora nedavno osnovanog preduzeća “EPS snabdevanje” Dejana Vasića, Novaković je bio jasan – više nema povlašćenih ni zaštićenih kupaca.

U reprogram je od polovine avgusta ušlo oko 25.000 domaćinstava, što znači da je do sada naplaćena milijarda od ukupnog duga Nišlija. Na području jugoistoka Srbije sporazum je potpisala 21.000 kupaca. Osim što možete da do 30. novembra dođete do niške Distribucije, i sklopite sporazum o reprogramu, od sada će njihov tim dolaziti i do vas! Takozvani reprogram “od vrata do vrata” počeće sledeće nedelje, i dovoljno je samo da pozovete call centar na broj 0800 018000.

Novaković kaže da su i Vlada Srbije, i ministarstva i EPS jasni – više nema povlašćenih ni zaštićenih kupaca. Da bi se što više građana oslobodilo duga za struju – neophodno je da se uključe i lokalne samouprave, koje će skrenuti pažnju na povoljnost reprograma, ali i na zaštitu socijalno ugroženih.

A o tome kako posluje nedavno formirano “EPS snabdevanje” u Nišu je govorio direktor tog preduzeća Dejan Vasić. On kaže da je ovo preduzeće za naplatu električne energije identično onima u drugim državama Jugoistočne Evrope, priznaje da je bilo problema kada je u avgustu izdat prvi račun, a sada kod trećeg računa veruje da će sve “dečje bolesti” biti preležane.

U Elektroprivredi Srbije poručuju da se za kupce nije promenilo ništa, računi se plaćaju na istim mestima kao i do sada, a oni koji plate do 25. u mesecu, imaju popust od 5%. Oni koji kubure sa dugom, i dalje na raspolaganju imaju reprogram – uz popuste mogu da plate odmah, ili na 12, 24, 36, 48 i 60 rata. Najduže mogu otplaćivati na 120 rata, ali bez otpusta.

Povezane vesti