018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbijen predlog o Regionalnom servisu centralne Srbije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na jučerašnjoj 8. sednici skupštine Srbije narodni poslanik stranke Zajedno za Srbiju Blagoje Bradić iz Niša, predložio je promenu Medijskih zakona. Njegov zahtev da i centralna Srbija dobije svoj regionalni servis parlament je međutim, odbio ogromnom većinom sa samo 14 glasova za.
Poslanik Blagoje Bradić obrazložio je svoj predlog zakona željom da izjednači sve građane Srbije, u pravima i obavezama. Naime kako će se iz budžeta koji svi punimo, po novom zakonu finansitrati samo javni servisi rts i rtv Vovojvodina, Bradić je predlozio da i u centralnoj Srbiji bude predviđen jedan regionalni servis.
Predlog poslanika Zajedno za Srbiju Blagoja Bradića je odbijen sa samo 14 glasova za, od 170 poslanika koliko ih je bilo u skupštinskoj sali.
Medijski zakoni koji su na snazi predviđaju, kao što je poznato, prodaju odnosno gašenje neprodatih medija do 1. jula. Iako se rok više nego primakao, još ni jedna aukcija nije zakazana, a kada će biti, ne zna se, kao što se ne zna ni šta će biti sa socijalnim programom za zaposlene. Ipak, ponešto se i zna, a to je da je u prethodnoj prvatizaciji od 56 elektronskih medija ugaseno njih 55.