018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Panteleju zadovoljni postignutim u 2014. (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako je teška finansijska situacija, u gradskoj opštini Pantelej zadovoljni su postignutim rezultatima u ovoj godini. Skromnim sredstvima, kako kažu, delili su sudbinu naroda i države.
Izgradnja 2,2 kilometra puta od Cerja do Cerjanske pećine jeste najvažniji projekat opštine Pantelej. Deonica će biti završena na proleće, a ceo projekat, finansiran sa 40 miliona dinara iz evropskih fondova, realizuje se u saradnji sa bugarskom opštinom Lom.U godini na izmaku poboljšana je saradnja ovdašnjih i malih i srednjih preduzeća iz Republike Srspke.
Opština Pantelej adaptirala je i Dom starih zanata, kako bi ubuduće, pored izložbi u zatvorenom, bile organizovane i na otvorenom. Za te namene, iz evropskih fondova potrošili su dva miliona dinara. Prioritet za 2015. biće izgradnja komunalne infrastrukture na seoskom području.
Opština ima i sve bolju saradnju sa fabrikom Beneton, koja je pripremila značajnu donaciju za Onkološko odeljenje u Knez Selu.
Rukovodstvo ističe da će ostati dosledno i u negovanju javnih, sportskih i kulturnih manifestacija, poput novouvedenog festivala stripa. Za finansiranje projekata kojim će mediji konkurisati za izveštavanje o radu ove opštine, predviđena su dva i po miliona dinara. Konkursi će, kako je najavljeno, biti raspisani u februaru.

Povezane vesti