018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U OŠ “Kole Rašić” je u toku upis dece u prvi razred (VIDEO)

U osnovnoj školi “Kole Rašić”, u toku je upis dece u prvi razred za školsku 2015/ 2016 godinu. Mesta ima za najmanje pet odeljenja, ali iz godine u godinu sve je manje đaka prvaka.
Ipak, to ne znači da opada kvalitet nastave u ovoj paliluskoj školi staroj već sedam decenija, kaže njen direktor Saša Tončev.
Roditelji dece koja su rođena od 1.marta 2008 do 28.febriara 2009 godine mogu da ih upišu u prvi razred svakog radnog dana od 8 do 14 sati. Upis traje do kraja avgusta, a od dokumenata za upis učenika potrebna je kopija izvoda iz matične knjige rođenih i uverenje o završenom predškolskom programu.
U ovoj školi organizuje se online razmena knjiga od V do VII razreda kako bi potrebne udžbenike imali i učenici iz socijalno ugorženih porodica. Zanimljivo je da đaci ove škole i raznim humanitrnim akcijama pomažu svoje vršnjake. Na poslednjem balu pod maskama prikupljena su sredstva za pomoć drugarici iz predškolskog programa. Uskoro će se prikupljati novac za brata i sestru, učenike petog i osmog razreda. U akciju prikupljanja pomoći ovoj porodici koja živi u 12 kvadrata mogu da se uključe svi koji imaju uslova i volje.

Povezane vesti

  • Mihajlo

    Jea ja sam na televiziji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!