018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Opštini Svrljig veruju u bolju budućnost (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Prošlogodišnji snežni kolaps je na teritoriji opštine Svrljig ostavio teške posledice, pa je sada neophodno mnogo više rada kako bi se one sanirale, rekla je za Nišku televiziju predsednica pomenute opštine Jelena Trifunović. Njen stranački kolega i narodni poslanik Milija Miletić je uveren da je država spremna da pomogne nerazvijeni jugoistok Srbije, a očekuju i da Beograd obrati više pažnje na Niš pa očekuje da će Svrljižani uskoro moći da, umesto u prestonici, administrativne i druge poslove obave tek 30 kilometara udaljenom Nišu.
Zima je Svrljigu donela velike poteškoće, pa se sa prvim lepim danima krenulo u rekonstrukciju ulica i objekata u ovoj varošici na jugoistoku Srbije. Škola i vrtić dobili su novu ogradu čime je pojačana bezbednost mališana, a očekuje se i konačni završetak kupališnog kompleksa “Pastirište“. Mislilo se i na poljoprivrednike koji čine većinsko stanovništvo opštine.
Svetlom razvoju opštine nada se i nekadašnji prvi čovek Svrljiga i narodni poslanik u Skupštini Srbije Milija Miletić.
Osim poljoprivrednike, opština Svrljig subvencioniše i mlade bračne parove, a granica za korišćenje besplatnog prevoza je sa 70 pala na 67 godina.