018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U opštini Pantelej počinju Dani Gljiva

Komentari: isključeni

Ovog vikenda će u Opštini Pantelej biti održani Dani gljiva. Osnovni cilj ove manifestacije, koja će biti organizovana prvi put, afirmisanje je prirodnog bogatstva ove gradske opštine koje obiluje velikim brojem najraznovrsnijih vrsta gljiva. Iz udruženja gljivara najavljuju da će na izložbi biti prikazano i šest kopnenih zvezda koje su prava retkost.

Rukovodstvo GO Pantelej i predstavnici Udruženja gljivara iz Niša najavili su za 26. i 27. oktobar svojevrsni praznik za sve zaljubljenike u prirodu. Tako će u subotu svih 56 učesnika obići izletišta Gradac, Mali Jastrebac i Zaplanje radi sakupljanja uzoraka gljiva koje će biti prikazane na izložbi u nedelju kada će biti promovisana i stručna literatura iz oblasti mikologije.

Izložba gljiva će biti otvorena u subotu od 11h u objektu opštine Pantelej, a biće izloženo i šest kopnenih zvezdi. Reč je o gljivama koje nisu ni otrovne ni jestive, izgledaju kao morske zvezde i nalaze se veoma retko. Jedna od njih  pronadjena pre nekoliko dana na Tremu, na visini od 1820m.

Povezane vesti