018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U opštini Palilula očekuju prinos od 3,5 tone po hektaru (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Sve je spremno da padnu prvi otkosi strnih žita u selima na teritoriji GO Palilula.
Žeteoci su se na sastanku održanom u opštini Palilula dogovorili sa predstavnicima Uprave za poljoprivredu i razvoj sela da cena kombajniranja bude ekonomska, 13.300 dinara po hektaru. Prinosi ove godine variraju od parcele do parcele, u zavisnosti od primene agrotehničkih mera, ali je prosek na nivou prošlogodišnjeg, 3,5 tone po hektaru.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša, Saveta gradjana i kombajnera. U 15 sela na području opštine Palilula pod žitaricama, ove godine zasejano je 1375 hektara.
U Upravi za poljopivredu i razvoj sela svake godine pred početak žetve organizuju seriju sastanaka u gradskim opštinama kao bi se što bolje organizovali za najvažniji poljoprivredni posao u godini, prikupljanje letine.
U opštini Palilula dogovoreno je da se ovogodišnja žetva obavi kvalitetno i brzo uz minimum strvljenja zrna koje će iznositi manje od 5%. Tokom prošle i predprošle godine u opštini je uređeno 20 kilometara atarskih puteva, što će znatno olakšati pristup kombajnera žetvenim površinama.