018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Opštini Merošina prioritet je izgradnja i rekonstrukcija (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ove godine u opštini Merošina prioritet je bio izgradnja i rekonstrukcija saobracajne i komunalne infrastrukture. Taj trend biće nastavljen i 2015.godine asfaltiranjem saobraćajnog pravca Merošina – Baličevac – Lepaja, izgradnjom glavnog kanalizacionog kolektora i postavljanjem telefonskog optičkog kabla, kaže za NTV Bojan Nešić, predsednik Opstine Merošina.
Rukovodstvo opštine Merišina unapređenje uslova života svojih žitelja vidi kao prvi i najvažniji zadatak. Decenijama unazad ništa nije rađeno na planu obnove komunalne infrastrukture, stoga je ove godine uloženo dosta napora i sredstava da se izgrade putevi, vodovodna i kanalizaciona mreža kao i ptt instalacija.
U opštini Merošina odlučni su da prekinu sa praksom prethodne izvršne vlasti. Prema izveštaju Državne revizorske institucije najviše propusta bilo je u javnim nabavkama Direkcije za izgradnju opstine merošina, a bilo je i drugih nepravilnosti u radu pojedinih ustanova.
Teška materijalna situacija je i u lokalnom Domu zdravlja gde je evidentan višak zaposlenih, a do nove godine očekuje se deblokada računa OŠ Jastrebački partizani, kaže predsednik Opštine Bojan Nešić.