018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U opštini Doljevac proglašeno vanredno stanje

Komentari: isključeni

Zbog izlivanja reke Toplice, u Opštini Doljevac sinoć je proglašeno vanredno stanje. Najugroženija naselja su Šarlinac i Šajinovac, iz kojih je evakuisano oko 60 žitelja u tamošnji Dom kulture. Situacija je sada pod kontrolom, ali se još jedan vodeni talas očekuje, zbog topljenja snega sa Kopaonika, kaže načelnik Uprave za vanredne situacije Žarko Damnjanović.

Kasno sinoć, voda je doprla do kuća u naseljima Šarlinac i Šajinovac. U pojedinim dvorištima njena dubina je i do metar i po,tako da su pored nameštaja stradale i poljoprivredne kulture.

Na evakuaciji ugroženih, Opština Doljevac angažovala je Vojsku, Žandarmeriju, radnike lokalnih komunalnih preduzeća, i sektor za vanredne situacije.

Evakuisanima je obezbeđena hrana, a cisternu sa vodom dopremiće Vojska.

Nivo Toplice, trenutno opada,pa je situacija,koliko toliko pod kontrolom. Pomoćnik predsednika Opštine ističe da će posle poplavnog talasa, Komisija za procenu štete izaći na teren.

Još jedan vodeni talas na teritoriji doljevačkih sela očekuje se narednih dana zbog topljenja snega na Kopaoniku, upozoravaju iz Uprave za vanredne situacije. Meštani Šarlinca i Šajinovca kažu da se poplava nije mogla sprečiti, jer su ugrožene kuće sagrađene u neposrednoj blizini Toplice.

Iz Uprave za vanredne situacije takođe upozoravaju da u ovom trenutku zbog nabujale Južne Morave,poplave ozbiljno prete Aleksinačkoj opštini.

Povezane vesti