018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Obrenovcu probijen nasip kod TENT-a, Šabac za sada bezbedan

Komentari: isključeni

Pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije evakuisali su jutros 15-oro dece iz reona Zabreja kod Obrenovca, sa dva helikoptera tipa Bel 212. Kako je saopštio Biro za saradnju s medijima MUP-a, akcija spašavanja je još uvek u toku. Na hiljade ljudi u Srbiji pogođeno je poplavama, evakusano je preko 4.000, a u Obrenovcu ima još građana, čija potpuna evakuacija je danas prioritet, rekao je Šef Republičkog štaba Predrag Marić.

Marić je rekao da je probijen savski nasip kod TENT-a u dužini od oko 100 metara i da, ako se taj prekid ne sanira, a radi se na tome, „popodne bi u Obrenovcu mogli da imamo jo goru situaciju“.

On je dodao da je u Obrenovcu u pitanju trka s vremenom. Tamo je više od 100 čamaca, uključeni su helikopteru VS i MUP- a.

- Celokupna akcija spasavanja je organizovana tako da se išlo po prijavama građana. Radi se o hiljadama ljudi, nije se moglo doći do svakog, prioritet su bili oni na niim spratovima, ne na višim etapama… Naravno, deca, trudnice, stari…. Tako će biti i dalje, i danas – dodao je Marić.

Što se tiče Šapca, veliki posao je juče urađen, rekao je Marić i zahvalio se svim dobrovoljcima, a naročito spasiocima iz Rusije, Slovenije i drugih zemalja.

Marić je dodao da je i u Krupnju situacija kritična, potpuno je odsečen od okolnih opština jer su na putevima odroni, a Jadar je odneo most na putu koji vodi ka Loznici.

Marić je rekao da, prema informacijama koje ima od nadležnih, neće biti restrikcija.

(Tanjug)

Povezane vesti