018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu počela registracija interno raseljenih sa KiM pred izbore u pokrajini

U Nišu je počela registracija za oko 17 000 interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, povodom predstojećih izbora u pokrajini, koje je prištinska vlada raspisala za 3. novembar. Registracija je počela 23. avgusta, a  traje danas i sutra (24. i 25. avgusta), od 8 do 20 sati, u sedištu svih pet gradskih opstina. U opštini Crveni Krst interesovanje je veliko.

Vojin Spasić je sa Kosova i Metohije proteran 1999. godine. Sa svojom 17-članom porodicom naselio se u Nišu, u naselju Branko Bjegovic. Zeli da učestvuje na kosovskim izborima 3. novembra i kaže – poslušace preporuke srpske Vlade.

U Gradskoj opštini Crveni Krst živi blizu hiljadu i po interno raseljenih sa KiM. Rukovodstvo opštine kaže da će raditi i duže, dokle god se ne evidentiraju svi stanovnici sa Kosova koji žele da ućestvuju na izborima u južnoj pokrajini.

Evidentiraju se građani sa Kosova koji imaju pravo glasa i oni koji do dana izbora u pokrajini, trećeg novembra, stiču pravo glasa, odnosno postaju punoletni. Da bi bili upisani u ovaj spisak, raseljeni sa KiM moraju poneti lični identifikacioni dokument – legitimaciju interno raseljenog lica ili ličnu kartu.

Povezane vesti