018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu otvorena kancelarija radne grupe za nerazvijena područja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U niškoj Upravi za poljoprivredu otvorena je Kancelarija republičkog odbora za poljoprivredu. Namenjena je građanima, poljoprivrednim i veterinarskim službama, upravama i institucijama iz nerazvijenih opština sa juga Srbije.

Predsednik radne grupe ovog odbora, narodni poslanik Milija Miletić, kaže da će svi oni moći da predlažu mere unapređenja svojih opština, koje će zatim preko Odbora biti prosleđivane resornom ministarstvu.

Nedovoljno razvijenih lokalnih samouprava čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka, u Srbiji, ima gotovo 50. Više od polovine nalazi se na jugu naše zemlje. Ovo su podaci republičke Radne grupe Odbora za poljoprivredu, koja otvaranjem Kancelarije želi da konkretnim merama radi na opstanku i razvoju sela.

Radom kancelarije vremenom će se sagledati stanje u poljoprivredi i pronaći adekvatne mere za unapređenje položaja poljoprivrednika.

Kancelarija Radne grupe za nerazvijena i marginalna područja nalazi se na Keju Mike Paligorića 18 a, u zgradi Uprave za poljoprivredu. Otvorena je svakog radnog dana od 7.30 do 15.30h.

Povezane vesti