018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu otvorena izložba “Poruka morskog konjića” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Galeriji društva arhitekata Niša do 3.septembra biće izloženi radovi Marije Dubin, umetnice koja živi i radi u Kopenhagenu u Danskoj. Postvaku pod nazivom “Poruka morskog konjića” čine umetničke slike na kojima je glavni motiv morski konjić. Ovo je njena prva izložba u zatvorenom prostoru, a u Nišu je u poslednje dve godine  na javnim mestima naslikala već 23 morska konjića.

Morski konjići,  neodoljivi , mističn i ujedno jedina živa bića na planeti gde mužjak rađa potomstvo. Slikanjem morskih konjića umetnica skreće pažnju i na  činjenicu da spadaju među ugrožene vrste na našoj planeti, ali su intersantni i zbog neobičnog  načina  reprodukcije.

Kao umetnički direktor projekta “Novi Niš”, Marija Dubin je Nišu do sada podarila 23 morska konjića. Oni se nalaze na javnim mestima, na železničkoj stanici, pored Turističke organizacije Niša, u školama i institucijama.

Izložba  Marije Dubin  pod nazivom “Poruka morskog konjića” biće otvorena do  3.septembra. Organizator izložbe je Udruženje  građana “Litera “, a radno vreme galerije je od 10 – 14 sati i od 17 do 20.