018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu održana javna rasprava povodom nacrta Zakona o uređenju prostora i izgradnji (VIDEO)

Jasne procedure i postupci za dobijanje građevinske dozvole podnošenjem jednog zahteva na jednom šalteru, neke su od novina novog Zakona o uređenju prostora i izgradnji. Ovaj nacrt predstavljen je danas u Nišu, a po okončanju javnih rasprava, po hitnom postupku  ide na usvajnje u republičkoj skupstini.

Veliko interesovanje privrednika, predstavnika lokalnih samouprava i nevladinih organizacija izazvala je javna rasprava o nacrtu novog Zakona o uredjenju prostora i izgradnji koja je odrzana u Regionalnoj privrednoj komori Nis .

Već naredne nedelje očekuje se da tekst zakona  bude usvojen na sednici vlade a da od 20. decembra po hitnom postupku bude razmatran i u republičkom parlamentu.

Kreatori novog Zakon o uredjenju prostora i izgradnji ocekuju da on bude jedan od  ključnih zakona koji ce stvoriti bolji  ambijent za investitore, omoguciti ekonomski rast i zapošljavanje. Tekst zakona o uredjenju prostora i izgradnji dostupan je preko internet stranice Ministarstva građevinarstva i urbanizma  tako da svi zainteresovani i mogu da se upoznaju sa novinama koje je ponudio.

Povezane vesti