018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu još na snazi redukovani red vožnje u gradskom i prigradskom saobraćaju (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

I ovog jutra su pojedine prigradske linije, zbog niskih temperatura i snega koji je padao tokom vikenda, skraćene. U gradu sneg nije ostavio traga pa se autobusi kreću regularno po redu vožnje, rekao je za Nišku televiziju direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević.
Meteorolozi za ovu sedmicu predviđaju sneg i temperature u minusu. To će, kako se pretpostavlja, dovesti i do izvesnih izmena u saobraćaju, pogotovo u okolini Niša, u višim predelima gde je i nakon prethodnog, snežnog vikenda na snazi redukovani režim saobraćaja.
Od septembra na ulicama Niša voze četiri autobuska prevoznika koji su morali da ispune određene uslove kako bi prevozili Nišlije. To znači da u poslednjih pet meseci imamo više autobusa na ulicama, vozila su mlađa nego ranije, više od polovine autobusa je prilagođeno za osobe sa invaliditetom, napominje Petronijević. To, međutim, ne znači da putnici nemaju primedbi.
Osvrnuvši se na redukciju broja penzionera koji ostvaruju pravo na besplatan prevoz, Petronijević podseća da su subvencije za javni prevoz ove godine manje nego 2014. Poređenja radi, napominje on, Beograd subvencioniše gradski prevoz sa dve milijarde dinara, dok je u Nišu ta svota skoro 20 puta manja.