018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu i okolini u 118 od 119 škola regularno završeno prvo polugođe (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

I pored najava članova sindikata prosvetara da đaci u Srbiji neće dobiti ocene za kraj polugodišta, i da bi to moglo da ugrozi čitavu školsku godinu, 118 od ukupno 119 škola u Nišu i okolini, regularno su završile prvo polugođe. Kako kažu u niškoj školskoj upravi ocene su zaključene, nastavna veća su u oko 80 škola već održala sastanak, ostali će to učiniti sredinom januara, a svo gradivo koje je u toku štrajka propušteno, svakako će biti nadokanđeno.
Kada je reč o racionalizaciji nastavnih kadrova, u školskoj upravi navode da se to ne radi u toku godine, već za vreme raspusta, i da će se tek tada znati kakva će situacija biti u narednoj školskoj godini.
Podsetimo, članovi sindikata prosvetnih radnika u više navrata održavali su štrajkove upozorenja, da bi početkom novembra ušli u kontinuirani zakonski štrajk sa skraćenim časovima na pola sata. Tokom održavanja jednodnevne obustave rada podsetili su na svoje zahteve, i rekli da neće odustati od toga, ali da svakako neće doyvoliti da đaci ispaštaju. Pregovori sa resornim ministartvom su u nekoliko navrata prekidani, tako da se rešenje ovog problema još ni ne nazire.