018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu i okolini bez opasnosti od plavljenja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Opasnosti od plavljenja u Nišu i okolini za sada nema, međutim obilne padavine stvorile su klizišta. Ugroženima je ponuđen privremeni smeštaj, a ovaj problem bi u budućnosti trebalo da bude trajno rešen, kažu u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Do povećanja vodostaja vodotokova u Niškom regionu, uprkos obilnim kišama koje su padale proteklih dana, nije došlo. Ipak, nastali su drugi problemi – pokretanje klizišta. Najugroženiji su delovi ulica Partizanskih kurira i Pobede, a porodicama koje žive u njima ponuđen je privremeni smeštaj, kažu u Gradskom štabu za vanredne situacije. Zamenik komandanta Gradskog štaba Žarko Ranković najavljuje da će sve potrebne mere biti preduzete, kako bi ovo bio poslednji put da se klizišta stvaraju.

Naseljima 9. maj i Međurovo kiša ovoga puta nije donela nove probleme. Ipak, Štab za vanredne situacije radi na saniranju ranijih posledica kao i na prevenciji moguće štete.

U naselju 9. maj već nekoliko dana se radi na ispumpavanju vode i velika bara pored pruge u potpunosti je isušena, kaže Ranković. Prema njegovim rečima, zbog udaljenosti pumpe od mesta gde se crevo uliva, protok je mali i spor, ali se očekuje da će narednih dana stanje biti u potpunosti pod kontrolom.

Povezane vesti