018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu će biti otvoren Centar za simulacije

Od:
Komentari: isključeni

Komandant Kopnene vojske SAD za Evropu general potpukovnik Frederik Ben Hodžis, koji danas i sutra boravi u Srbiji, otvoriće sutra u Nišu novi Centar za simulacije, donaciju Sjedinjenih američkih država, vrednu 2,1 milion dolara.
General Hodžis u Srbiji, koji boravi na poziv komandanta Kopnene vojske general potpukovnika Milosava Simovića, sutra će se u Beogradu sastati sa načelnikom Generalštaba VS generalom Ljubišom Dikovićem i njegovim saradnicima, saopštila je Američka ambasada.
Dvojica generala razgovaraće o bilateralnoj saradnji Srbije i Amerike, a sutra će general Hodžis posetiti Komandu Kopnene vojske u Nišu i razgovarati sa komandantom general potpukovnikom Milosavom Simovićem.
Po završetku sastanka, generali Hodžis i Simović posetiće Bazu Jug i zvanično otvoriti novi Centar za simulacije koji je donacija SAD.
Simulator vredan 2,1 milion dolara uključuje trenažer za gađanje, 3D simulator virtuelne borbe, sanitetski simulator nivoa jedan, medija centar sa kompjuterskom opremom i netaktička vozila.
Otvaranju u Bazi Jug će, takođe, prisustvovati načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, otpravnik poslova Ambasade Amerike Gordon Dugud i drugi visoki vojni i diplomatski predstavnici Srbije i Amerike.
Posle završetka posete Bazi Jug, Hodžis će govoriti pred članovima Kluba srpsko-američkog prijateljstva u Nišu, navodi se u saopštenju Američke ambasade.