018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Nišu 1.500 napuštenih vozila

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tokom ove godine, Komunalna policija registrovala je oko 1500 napuštenih vozila u Nišu. To su automobili koji stoje duže od mesec dana, a koja nisu u funkciji, imaju stare tablice ili nemaju nikakve. Ukoliko vlasnik ne ukloni vozilo posle mesec dana, opštinska komunalna inspekcija, na čijoj se teritoriji nalazi vozilo donosi rešenje o uklanjanju automobila o trošku vlasnika, objašnjavaju iz Komunalne policije.

Nažalost nisu retke slike vozila koja mesecima, a neka i godinama stoje napuštena na parkinzima stambenih zgrada i trotoarima. Komunlna policija je samo ove godine evidentiarala 1500 takvih, koja imaju stare tablice, ili ih uopšte nemaju, ili koja, očigleno, nisu u funkciji duže od mesec dana, kaže PR odeljenja Komunalne policije Milan Đorđević.

Đorđević podseća da pre ove procedure, Komunalna policija obaveštava vlasnika ili naslednika da mora da ukloni vozilo u roku od 30 dana. Komunalna policija pokrenula je od početka godine i 300 prekršajnih postupaka protiv vlasnika, čija su vozila bila parkirana na zelenim površinama, bez obzira da li su u funkciji ili ne.

Đorđević kaže da ako i posle prijava vlasnici ne uklone automobile sa zelenih površina, onda po nalogu opštinske komunalne inspekcije vozilo biva fizički uklonjeno. Krajem marta i početkom aprila u zajedničkoj akciji Komunalne policije i komunalnih inspekcija uklonjeno je 20 takvih vozila, zaključuje Đorđević.

Povezane vesti