018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U niškom ataru žetva je pri kraju, rod ispod proseka (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ovogodišnji rod pšenice, čija je žetva u jeku, biće prosečan i iznosiće 2,3 miliona tona na nivou Srbije, procenjuju stručnjaci.
U niškom ataru žetva je pri kraju, a rod je ispod nivoa proseka, jer ratari u pripremi setve nisu ispoštovali sve agrotehničke mere, kaže zamenik predsednika Komisije za praćanje žetve roda 2015. na području Grada Niša, Ivan Petković.
Žetva pšenice u niškom ataru je počela pre desetak dana i završena je na gotovo svim ravničarskim parcelama, dok će u brsko planisnkom predelu biti gotovo do kraja nedelje, kažu u Upravi za poljoprivredu i razvoj sela.
Petković dodaje da ne možemo biti zadovoljni ovogodišnjom rodom pšenice ali da većih problema na terenu nema i da kombajneri i ratari poštuju cenu od 12 do 14 hiljada po hektaru.
Podsetimo, Komisiju za praćenje žetve roda 2015. je formirao gradonačelnik Niša i čine je radnici Uprave za poljoprivredu, predstavnici svih gradskih opština, Republičke poljoprivredne inspekcije, MUP-a i Protivpožarne inspekcije i Poljoprivredne savetodavne službe Niš.