018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Niškoj Banji od 7.do 9.maja simpozijum “Aktuelnosti u kardiologiji 5” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Kardiovaskularna oboljenja uzrok su smrti kod čak 55% od ukupnog broja umrlih u Srbiji za poslednih godinu dana.
Prevencija u vidu zdrave ishrane, prestanak konzumiranja alkohola i cigareta, kao i redovni pregledi, najbolji je način da se znatno smanji broj obolelih.

Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja domaćin je tradicionalnog međunarodnog simpozijuma pod nazivom “Aktuelnosti u kardiologiji 5” koji se održava u stacionaru Radon od 7. do 9. maja. Vrhunski domaći i inostrani stručnjasti iz oblasti kardiologije prezentovaće svoje naučne radove.
Bolesti srca i krvnih sudova sve su prisutnije kod nas ali i u svetu, pa je stoga interesovanje savrmene medicine usmereno ka iznalaženju novih efikasnijih metoda za dijagnostiku i lečenje.
Pored genetskog faktora, glavni uzročnici kardiovaskularnih oboljenja su nepravilna ishrana, nedovoljna vizička aktivnost i loše navike.
Organizatori međunarodnog simpozijuma u stacionaru Radon “Aktuelnosti u kardiologiji 5” su Institut Niška Banja, Univerzitet u nišu, Medicinski fakultet, Udruženje kardiloga Srbije, Kardiloška sekcija Srpskog lekarskog Društva, Odbor za kardiovaskularnu patologiju SANU, a pokrovitelji Simpozijuma su Ministarstvo zdravlja RS i Srpsko lekarsko društvo Niš.