018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U nekim školama zvono zvoni posle 30 a potom i nakon 45 minuta (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Unija sindikata prosvetnih radnika nastaviće sa štrajkom do daljeg, rekao je predsednik unije Vladimir Milićević. Prema njegovim rečima najavljeno umanjenje plata onima koji nisu obustavili štrajk 18. februara je protivzakonito a ukoliko se to zaista dogodi unija će prvo uputiti prigovor a zatim i tužbu ministarstvu ako se situacija ne reši. Ako do dogovora oko rešenja gorućih problema zaposlenih u prosveti ne dođe do 17. marta, biće održan protest ispred resornog ministarstva kažu u uniji.
Od svojih odluka ne odustaju ni iz unije sindikata prosvetnih radnika ni iz ministarstva. Prema najavama ministarstva prosvete zaposlenima koji nisu obustavili štrajk 18. februara će se obračunavati plata samo za vreme koje drže nastavu. Međutim, iz unije kažu da je ova odluka protivzakonita, pa će ukoliko se sprovede uputiti prigovor a zatim i tužbu.
Situacija je komplikovana i kada je reč o skraćenju časova. Većina direktora niških srednjih škola slaže se da treba ispoštovati i ministarstvo ali i štrajkače, pa u nekim školama zvono zvoni posle 30 i nakon 45 minuta.

Povezane vesti