018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U narodnoj kuhinji 500 obroka manje nego u prvoj fazi (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Broj obroka u drugoj fazi Narodne kuhinje biće smanjen sa 2500 na 2000 kuvanih obroka, kaže načelnica uprave za dečju, socijalnu I primarnu zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović. To je, ističe, procena Centra za socijalni rad na osnovu dosadašnjeg iskustva. Inače, Gradsko veće usvojilo je odluku da sufinansira drugu fazu Narodne kuhinje koja će trajati od 1. januara do 31. marta 2015. godine.

Najveća količina namirnica, kao i do sada, biće nabavljen preko Crvnog krsta koji dobija donacije u hrani, ali će ovoga puta javni poziv biti rapisan za 2000 obroka, što je za 500 obroka manje nego u prvoj fazi. Ona kaže da je to procena Centra za socijalni rad i podsetila je da pravo na kuvani obrok imaju stari i radno nesposobni i dodala da se broj takvih korisnika stalno menja .

Da podsetimo, nakon pauze od nekoliko godina, 1. oktobra Narodna kuhinja je ponovo počela da radi, a Crveni krst je odabran za partnera jer namirnice može da dobije preko donacija, što predstavlja značajnu uštedu za Grad. Načelnica Uprave najavljuje da će se po završetku druge faze, 31. marta 2015.godine, odmah krenuti u treću, tako da korisnici mogu biti sigurni da će kuvane obroke imati do kraja naredne godine, a Grad će iz sopstvenih sredstava kupiti sve nedostajuće namirnice.