018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U narednom periodu biće više akcija dobrovoljnog davanja krvi (VIDEO)

Komentari: isključeni

U Zavodu za transfuziju u Nišu ima dovoljno zaliha krvi. Ipak, u toku letnjih meseci one su često ispod godišnjeg proseka. Humanitarne akcije dobrovljnog davanja krvi podržali su i GO Mediana, Klinički centar u Nišu, kao i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi radnika železnice. Protokolom koji su potpisali, obavezali su se da će u narednom periodu, u toku letnjih meseci, dva puta godišnje organizovati ovakve humanitarne akcije.

Nišlije i dalje ne treba da strahuju od nedostatka zaliha krvi u Zavodu za transfuziju, iako su letnji meseci, po običaju, kritični.

Zaliha ima zahvaljujući svakodnevnim akcijama koje organizuje Zavod u saradnji sa različitim organizacijama i institucijama. Protokol o saradnji u cilju unapređenja organizovanja dobrovoljnog davanja krvi potpisali su i GO Mediana, Klinički centar u Nišu, kao i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi radnika železnice. Oni će dva puta godišnje organizovati humanitarne akcije.

Prva akcija u okviru ovog Protokola biće održana u petak u prostorjama GO Medijana, a osim zaposlenih, svoju humoanost moći će da pokažu i svi građani koji žele da postanu ili već jesu dobrovoljni davaoci krvi.

Povezane vesti