018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Medijani nezadovoljni transferima iz Grada (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gradska opština Medijana usvojila je budžet za 2016. godinu koji je, na nezadovoljstvo opštinskog rukovodstva, manji za 33 miliona dinara. Deo tog manjka čini i 11 miliona dinara manje iz gradske kase nego što je to u tekućoj godini. To znači da će Medijana iz gradskog budžeta dobiti najmanje novca u odnosu na ostale gradske opštine što će, prema rečima predsednika ove opštine Zorana Stojkovića, umanjiti investicije na teritoriji centralne gradske opštine.
Budžet Gradske opštine Medijana za narednu godinu iznosiće skoro 178 miliona dinara, što je za 33 miliona dinara manje nego za 2015. Opštinsko rukovodstvo nezadovoljno je što je Grad Niš predvideo da za 2016. Medijani transferiše za 11 miliona dinara manje nego ove godine.
Podsećamo, Grad je transfere iz lokalnog budžeta gradskim opštinama Crveni Krst I Niška Banja umanjio za 6,5 miliona, a Paliluli I Panteleju za 2,5 miliona dinara.
Tokom skupštinske sednice Gradske opštine Medijana, čule su se primedbe pojedinih opozicionih odbornika na pojedine stavke u budžetu za 2016. koje su ocenili nepotrbno visokim.
Na sednici je formirana I Statutarna komisija Gradske opštine Medijana, na inicijativu odborničke grupe “Niška priča“.

Povezane vesti