018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U „Mediani“ najavljuju velike investicije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

I pored otežanih uslova poslovanja, rukovodstvo JKP „Mediana“ za poslednjih godinu dana beleži pozitivne rezultate rada. Troškovi su smanjeni za dvadeset miliona, a prihodi povećani za četrdeset miliona dinara. Uz bolju naplatu potraživanja, prihodima od novog reciklažnog centra i realizacijom Projekta sa bugarskim partnerom koji finansira EU, u „Mediani“ očekuju da naredne godine kupe nova vozila i opremu, što će osavremeniti rad i poboljšati kvalitet usluge.

Sa blizu hiljadu zaposlenih, novi menadžment JKP „Mediana“, i pored besparice i teških uslova poslovanja, za proteklih 12 meseci beleži dobre rezultate. Ohrabruje pozitivan trend svih parametara u radu ovog velikog komunalnog sistema.

Od formiranja, prve sednice koja je održana 22. oktobra 2013. godine do danas, Nadzorni odbor JKP „Mediana“ uspeo je da u svim sektorima poslovanja ovog velikog sistema, koji upošljava blizu hiljadu radnika, ostvari pozitivan bilans o čemu svedoče izveštaji unutrašnje i spoljne revizione kontrole.

U Medijani imaju velike ali i realne planove za narednu godinu. Oni, pre svega, očekuju podršku Grada kako u naplati potraživanja tako i u realizaciji Projekta: Novog Sistema upravljanja otpadom koji se realizuje sa bugarskom opštinom Pernik, a pod pokroviteljstlvom EU. Potrebno je još 40 miliona dinara da ovaj vrlo važan projekat realizuju do kraja, kaže direktor Vučković i dodaje da će 2015. biti godina velikih investicionih ulaganja i osavremenjivanja ovog komunalnog preduzeća.

Povezane vesti