018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Lučanima 500 domaćinstava bez struje, klizišta kod Ljiga

Od:
Komentari: isključeni

LUČANI – Zbog ispadanja jedanaest trafostanica bez električne energije u Lučanima je oko 500 domaćinstava , potvrdio je jutros Tanjugu zamenik predsednika te opštine, Milivoje Dolović.
On kaže da su ekipe Elektrodistribucuje na terenu i da se u toku dana očekuje normalizacija snabdevanja.
„Sve regionalne i opštinske saobraćajnice su prohodne, a nastavlja se čišćenje nekategorisanih puteva“, naveo je on ocenivši da je situacija u ovoj opšstini mnogo bolja.
Dolović, takođe navodi, da je vodosnabdevanje i grejanje uredno, a javni prevoz se odvija bez teškoća.
„Vodostaj Bjelice stagnira, juče je bio 148, a danas 120 cm, tako da nema opasnosti od izlivanja“, zaključio je zamenik predsednika opštine Lučani.

Evakuacija stoke i poljoprivrednih mašina kod Ljiga zbog klizišta

Zbog klizišta, nastalih usled velikih padavina u ljiškom selu Brančić, počela je evakuacija stoke I poljoprivrednih mašina, potvrdio je jutros za Tanjug načelnik opštinske uprave u Ljigu Stevo Vranešević.
Prema njegovim rečima, broj klizišta se I dalje uvećava, ali ugroženi žitelji ovog mesta su i dalje u svojim domovima.
“Dodatna teškoća je vlažan sneg i kiša koja neprestano pada, a stoka I poljoprivredne mašine su izmeštene iz zaseoka Alempijevići, gde je najkritičnija situacija u porodicama Stojnića i Alempijevića”, precizirao je on.
Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević kaže da su na terenu stručne službe koje će utvrditi nastalu štetu od klizišta.
„Nakon biće poznato konačno stanje, a danas očekujemo dolazak ministra za vanredne situacije, Velimira Ilića“, rekao je on Tanjugu.
Inače, na podrucju ljiške opštine na snazi je i dalje vanredna situacija u sedamnaest mesnih zajednica od ukupno 26.

Tanjug 13.03.2015 09:31
Foto Tanjug, S. Radovanović, ilustracija