018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U JKP Medijana razočarani saradnjom sa građanima (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Prvi snežni talas ove zime radnici zimske službe dočekali su spremno. Mobilnošću ljudstva i mehanizacije sa dovoljnom količinom industrijske soli, gradske saobraćajnice, trgovi i trotoari blagovremeno su očišćeni. I pored toga, u sektoru održavanja JKP Medijana ne kriju razočaranje saradnjom sa skupštinama stanara, zaposlenima u gradskim ustanovama i korisnicima socijalne pomoći, koji se nisu odazvali na apel nadležnih i pomogli u čišćenju snega i leda ispred svojih stambenih zgrada i javnih ustanova.
Meteorolozi najavljuju nove snežne padavine već ove sedmice, a u zimskoj službi grada kažu da su spremni i za drugi snežni talas.
I pored zakonske obaveze i apela nadležnih za pomoć, na početku ove zime nije bilo odgovarajućeg odziva skupština stanara stambenih zgrada i zaposlenih u republičkim i gradskim institucijama, pa su radnici sektora održavanja JKP Medijana čistili sneg i led sa trotoara i javnih površina u centru grada.
I pored čistih trotoara u centralnim gradskim ulicama, pojava tanke ledene kore u ranim jutarnjim časovima uzrok je brojnih padova i povreda, pa nadležni apeluju na oprez. Posebo se starijim osobama preporučuje da bez preke potrebe ne izlaze na ulicu.