018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U holu Doma vojske otvorena izložba “Kreativnost u usponu” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U holu Doma Vojske izloženi su radovi 120 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije gradske opštine Medijana, iz Leskovca, Sofije i Montane.

Izložba je deo prekograničnog projekta “Kreativnost u usponu” koji Medijana sprovodi u saradnji sa Leskovačkim i Bugarskim partnerima, a Nišlije će moći da je vide do 11. oktobra.

Preko 70 likovnih radova talentovanih osnovaca i srednjoškolaca izloženo je u Domu Vojske. Pored slika i stripa tu su i vajarska dela, a na otvaranju izložbe deca su pokazala i kako igraju folklor i moderan ples. Svoj talenat unapredili su zahvaljujući radionicama koje su pohađali u okviru projekta “Kreativnost u usponu”. Učenici sa teritorije GO Medijana i iz Leskovca  prošli su likovne i radionice modelovanja, školu stripa i karikature. Đaci iz Bugarske pohađali su  radionice kreativnog pisanja i stvaranja TV programa ali i modernog plesa i folklora.

Projekat “Kreativnost u usponu” je poslednih 7 meseci sprovodila GO Medijana sa partnerima iz Leskovca i iz bugarskig gradova Sofije i Montane. Sve o trošku Evropske unije.

Radovi će u Domu vojske biti izloženi do 11.oktobra a zainteresovani mogu da ih vide svakog dana od 10 do 20 sati.