018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U gradu i dalje postoji nekoliko kritičnih saobraćajnica po pitanju bezbednosti (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako je prema zvaničim podacima, bezbednost u saobraćaju u Nišu, stalnim kontrolama i akcijama pripadnika saobraćajne policije, u poslednjih godinu dana znatno poboljšana, u gradu i dalje postoji nekoliko kritičnih tačaka na kojima se često dešavaju saobraćajne nezgode i obaranja pešaka. Jedna od takvih je i ulica Dimitrija Tucovića, u kojoj je u poslednjih nekoliko godina nastradalo i bilo povređeno na desetine sugrađana.
Ovakvo prelaženje ulica, van pešačkog prelaza osim što je protivno svim propisima u saobraćaju, uglavnom je uzrok povređivanja pešaka koje često imaju i fatalan ishod. Međutim, zbog brzine koja često nije prilagođena uslovima na putu, na ovoj deonici u gradu, neretko stradaju i ljudi koji prelaze preko zebre. Jedna od poslednjih saobraćajnih nezgoda u Nišu dogodila se kada je automobil oborio 52-godišnjeg muškarca na pešačkom prelazu. To je treći ovakav slučaj od kraja prošle i početka ove godine.
Ova ulica povezuje centar grada sa izlazom za Prokuplje i duga je nekoliko kilometara. Problem bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u ovom delu grada prepoznala je i država, tačnije Uprava za saobraćaj. Međutim novi zakon koji bi Vlada trebalo da usvoji polovinom ove godine ne može do kraja da popravi situaciju u ulici kod Železničke stanice. Potrebna je da se i Grad što pre uključi, kaže načelnik ove Uprave, Vladimir Rebić.
U nadležnoj gradskoj Upravi potvrđuju da je ova deonica u gradskom saobraćaju prepoznata kao problem i da je u planu da se reaguje po tom pitanju, ali kažu da bi novac za promenu saobraćajne signalizacije u ovoj ulici mogao da bude obezbeđen tek krajem ove godine. Do tada od gradskih čelnika ostaje samo apel na oprez, a na građanima je da kada prelaze ovu ulicu, pa čak i preko pešačkog prleaza otvore četvoro očiju i ne igraju lutriju sa svojim životima pretrčavajući kolovoz ne mestu na kome to nikako ne bi smeli da rade.