018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U GO Palilula očekuju da grad proglasi vanrednu situaciju na ugroženim područjima (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Predsednik GO Palilula, Boban Džunić zatražio je od nadležnih službi garda da hitno reaguju i proglase vanrednu situaciju na poplavljenim područjima na teritoriji opštine.
Zbog konstantnih padavina prethodnih dana situacija u Novom Selu, koje muči muku sa podzemnim vodama, postala je alarmantna. Voda je došla do kuća, poplavljene su i oranice. Predsednik opštine Palilula Boban Džunić kaže da je komunlana policja te opštine, u prethodnom periodu, u više navrata obilazila teren i izveštavala o stanju na ugroženom području. Sada iz ove opštine od garada traže da proglasi vanrednu situaciju u Novom Selu.
Od pre dva dana JKP Naisus, po nalogu štaba za vanredne stuacije radi na ispumpavanju vode.
Za konačno rešenje problema sa izlivanjem voda na području Novog Sela i industrijske zone Donje Međurovo neophodno je angažovanje lokalnih i republičkih inspekcija koje bi trebalo da utvrde uzrok pojave ovih voda, a zatim i da se pronađe adekvatno rešenje.
Džunić kaže da su pripadnici komunalne inspekcije ove opštine stalno na terenu i da redvno informišu o stanju na ugroženom području, ali da je zbog velikih atmosferskih padavina i nabujalih podzemnih voda, došlo do kriticne tačke u pojedinim delovima naselja Novo Selo.