018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Domu zdravlja ostalo još 80 doza „pentaksima“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Na petovalentnu vakcinu čeka oko 700 beba, dok u Domu zdravlja ima još oko 80 doza, kaže direktor ove ustanove Milorad Jerkan. Pregledi su za sve sportiste od danas besplatni, a u sportskom dispanzeru deca će uskoro moći da rade i eho srca, dodaje Jerkan.

U Domu zdravlja ostalo je još oko osamdesetak doza petovalentne vakcine “pentaksim” za obaveznu vakcinaciju beba rođenih posle 1. novembra 2014. godine. Deca bi trebalo da prime tri doze ove vakcine od 2. do 6. meseca života – po jednu dozu u razmaku od po dva meseca. Početkom februara, u Nišavski okrug stiglo je 380 doza, a na vakcinaciju čeka još oko 700 beba, kaže direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.
Dobra vest je da su za sve niške sportiste, od početnika do profesionalaca, zdravstveni pregledi besplatni. Oni su do sada koštali od 100 do 800 dinara.
U sportskom dispanzeru deca će uskoro moći da rade eho srca, kako bi ustanovili da li je njihov kardio-vaskularni sistem zdrav i da li je bezbedno da se bave sportom, najavio je Jerkan.

Povezane vesti