018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Domu zdravlja drastično povećan broj pregleda (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

I pored deficita visokostručnih kadrova u niškom Domu zdravlja, ova ustanova posluje znatno bolje u odnosu na raniji period, tvrdi rukovodstvo. Prema najnovijim podacima kojima rapsolažu, drastično je povećan broj pregleda pacijenata, a kvalitet pruženih usluga ocenjen je kao vrlo visok.
U protekle tri godine, 56 lekara manje radi u jegnoj od najvećih ustanova primarnog zdravstva u Srbiji, niškom Domu zdravlja. Ipak, prema rečima rukovodećeg kadra, dobrom organizacijom i preraspodelom rada, pacijenti taj nedostatak ne osećaju gotovo nimalo, ali kažu da prema svim propisanim pravilima i kvotama, ispunjavaju uslove za upošljavanje petnaestak novih lekara.
Prvi čovek niškog Doma zdravalja dodaje i da o kvalitetu pruženih usluga svedoči i priznjanje koje je ova ustanova dobila.
Nedavno je odlukom rukovodećeg kadra, infuzioni centar sa Obilićevog venca prebačen u nekadašnji sportski dispanzer, a od tada se sportisti leče u centru grada. Ovaj potez, kako kaže direktor pokazao se kao veoma dobar i logičan, a pravi rezultati biće poznati već za par meseci.