018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Domu vojske 18.Novogodišnji kocert Omladinske filharmonije “Naisus” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Večeras u 20 sati u Domu vojske Omladinska filharmonija “Naisus” i maestro Zoran Andrić priprediće ljubiteljima klasične muzike veliki, novogodišnji koncert. Gosti na 18.Novogodišnjem kocertu su Marko Fruzoni, najveći tenor današnjice i meco sopran Ana Sincki. Prihod od prodatih ulaznica biće iskorišćen za odlazak filharmonije u Los Anđeles .
Tradiciju održavanja Novogodšnjih koncerata dugu 18 godina, maestro Zoran Andrić nastavlja i ove godine. Uz omladinsku filharmoniju, koju čini 60- tak mladih ljudi koji žive diljem Srbije – od Sombora do Leskovca a imaju izmedju 16 i 27 godina starosti, nastupiće i gosti iz Italije. Marko Fruzoni i Ana Sinicki. Fruzoni je najavljen kao najveći tenor današnjice, školovao se u Rimu, gde je, na prestižnom univerzitetu La Sepineca, završio modernu knjiženost na odseku za germanistiku.Svira klavir i bas gitaru, a voli i modernu, pop muziku.
Ana Sinicki, meco sopran, rođena je u Beogradu, a završila je solo pevanje na Jejlu u Americi, gde je provela u školovanju pune četiri godine. Danas živi i radi u Milanu.
Nastup u čuvenom “Dizni holu” u Los Anđelesu je prilika da se Omladinska filharmonija “Naisus”predstavi široj svetskoj javnosti i odmeri snage sa filharmonijama koje rade u daleko boljim uslovima. Za četiri godine rada i postojanja filharmonija “Naisus” donela je značajne nagrade u naš grada iz Praga, Berlina, Beča i Firence. Za odlazak u Ameriku je potrebno 75.000 evra. U prikupljanje sredstava uključena je i naša dijaspora, a maestro Andrić očekuje i značajnu pomoć Ministarsva kulture i informisanja republike Srbije i Grada Niša. 30.januar je datum do kada kompanija “Turkish Airline” mora da dobije avans za avionske karte do Los Anđelesa, i za to je potrebno oko 15.000 evra.
Marko Fruzoni na koncertu izvodi ariju iz Pučinijeve “Toske”, a pripremio je i jednu kompoziciju na srpskom jeziku. Zajedno sa Anom Sinicki predstaviće se Verdijevom “Travijatom”, a Ana Sinicki pripremila je i deo iz Rosinijeve opere “Italijanka u Alžiru”. Novogodišnji koncert počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 600 dinara.