018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U četvrtak počinje 41.NIMUS (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

NIMUS, 41. po redu otvara se u četvrtak koncertom niškog Simfonijskog orkestra kojim će dirigovati dirigent iz Graca Dejan Dačić. Do 12. novembra biće održano 11 koncerata na nekoliko različitih lokacija, dominiraće gudači, a ove godine u Niš dolaze muzičari iz regiona, ali I iz Grčke, Rusije, Italije i Francuske.
U niškom Simfonijskom orkestru obavljaju se finalne pripreme za 41. Niške nuzičke svečanosti. Po tradiciji NIMUS se otvara koncertom domaćina, simfonijskog orkestra, kojim će ovog puta dirigovati Dejan Dačić. Iako poreklom iz Ćuprije, on će prve večeri NIMUSA prvi put nastupiti u Srbiji.
Ove godine će na NIMUSU dominirati gudački instrumenti, a osim u sali Simfonijskog orkesatra i finalne večeri u Narodnom pozorištu, 41. Niške muzičke svečanosti će se 7. novembra preseliti i u Katoličku crkvu.
Osim u klasičnoj muzici, ove godine će ljubitelji kvalitetnih nota moći da uživaju i u nastupu džez trija braće Tavitjan iz Makedonije koji će se na sceni Simfonijskog orkestra naći pretposlednje večeri NIMUSA, 11. novembra.