018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U centru osvanuli leci „Stop albanizaciji Niša“

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U strogom centru Niša, u blizini gradske bolnice, nepoznate osobe kačile su letke na parkirane automobile sa porukom da Nišlije treba da zaustave naseljavanje građana albanske nacionalnosti, i da po svaku cenu treba da spreče prodaju srpske imovine u najvećem gradu na jugu Srbije.

 

Za sada nepoznati tvorci letaka, a sudeći po slabo vidljivom logu reč je o organizaciji “Srbska akcija – pokret i borba“,

Srbi se pozivaju da spreče “albanizaciju Niša, sa scenarijom koji nosi poruku da Albanci polako ali sigurno okupiraju Niš.

 

U tekstu letka autori podsećaju da su 2010. godine u opštini Merošina uhapšena 4 policajca koja su, kako je saopšteno, u dužem periodu unosili lične podatke u službene isprave i tako omogućila kosovskim Albancima da na osnovu lažnih dokumenata prijave prebivalište u našoj zemlji, a procena je nepoznatih autora letaka da je više od 60.000 Albanaca podnelo zahteve za srpsku ličnu kartu.

U tekstu poruke koji nosi letak, autori pitaju Nišlije da li žele da umesto crkvenih zvona i molitve, čuju “snažnu buku koja dopire sa džamija” i poruke koje se sa zvučnika šalju islamskim vernicima.

Povezane vesti