018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Belotincu voda ušla u 60 kuća, meštani bez struje

Komentari: isključeni

Zbog izlivanja bujičnih tokova na teritoriji opštine Doljevac još jutros proglašeno je vanredno stanje. Najkritičnije je u Belotinicu, gde je voda ušla u 60 kuća i trafostanicu, zbog čega meštani nemaju struju.

Voda za piće u ovom doljevačkom naselju nije ispravna, tako da je Vojska Srbije, obezbedila dve cisterne sa čistom pijaćom vodom. U kriznom štabu kažu da je sada situacija pod kontrolom, ali da strahuju od novih vodenih talasa.

Voda u je Doljevcu ušla u podrume dvadesetak kuća, tako da je od ranih jutarnjih časova na teritoriji ove opštine proglašena vanredna situacija. Najkritičnije je u Belotinicu, gde su za rešavanje problema bujičnih potoka angažovane Vojska Srbije, žandarmerija i sektor za vanredne situacije.

U vreme Uskrsa, zbog izlivanja reke Toplice najugroženija su bila doljevačka naselja Šajinovac i Šarlinac, koja trenutno nisu ugrožena.

U kriznom štabu dodaju da je zbog bujičnog potoka, moralo da se sruši i nekoliko prilaza kućama. Krizni štabovi će dežurati tokom noći, kako u Belotinicu tako i u svim drugim doljevačkim naseljima, da bi se sprečile štete od eventulanog novog vodenog talasa.

 

Povezane vesti