018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U 138 udesa 39 lica povređeno, jedna osoba smrtno stradala

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 138 saobraćajne nezgode u kojima je 39 lica povređeno, a jedna osoba je smrtno stradala.

Savet vozačima da bez zimske opreme ne kreću na put
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.
Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.
Neprohodan je putni pravac Sjenica – Raždaginja – Bućevo -Karakujića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin.
Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima.
Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Vranja, Niša, Mačve, Kragujevca i Čačka.
Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice i Čačka.
Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni,
Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj – Gračanica, Krupanj – Radaljska Banja – Radalj i Krst – Korenite – Krupanj, navedeno je u saopštenju.

Tanjug 10.02.2015 08:05
Foto Tanjug, D. Peternek (arhiva, ilustracija)