018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu u slučaju Agrobanka

Komentari: isključeni

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora „Agrobanke“ Dušana Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju „Agrobanka“, dok je istraga protiv vlasnika „Habitfarma“ Radoslava Sekulića trenutno prekinuta, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

„Istraga protiv Radosava Sekulića je prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku“, objasnio je Radisavljeivć precizirajući da će uskoro biti izvršeno novo veštačenje kako bi se započeta istraga i dovršila.

Optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci koji su odobravani preduzećima „Habit farm“, „Svis farmacija“, „Svis inter medikal“, „Produkt trejd fajnans“, „Vestern stajl“, „Merkjuri Internacional“, „Luton“, „Novi dani“, „Hed komerc“ i „Drina Timber“. Time je, podsetio je tužilac, pribavljena imovinska korist u iznosu višem od 5,7 milijadri dinara, a na taj način su kao saizvršioci, okrivljeni izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Povezane vesti