018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Turski ambasador posetio Opštinu Merošina

Selo Krajkovac u Opštini Merošina dobilo je igralište za male sportove, zahvaljujući donaciji Turske agencije za razvoj i međunarodnu saradnju “Tika“. Pored toga, ova agencija finansirala je i nabavku sadnica višnje za proizvođače, čime će im biti omogućena veća zarada od prodaje ovog voća na inostranom tržištu.

U igralište za male sportove, turska agencija za razvoj i međunarodnu saradnju uložila je  3.300.000 dinara. Njegovoj završnici najviše se obradovalo 20 učenika isturenog odeljenja OŠ “Jastrebački partizani“.

Gost Merošine, povodom realizacije ovog projekta, bio je ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj.

- Podržali smo izgradnju igrališta, jer je to mesto susretanja, gde će žitelji ovog sela moći da se druže i sa eventualnim gostima iz Turske, s obzirom na to da je prijateljski odnos naših naroda tradicionalan – rekao je Mehmet Kemal Bozaj, ambasador Turske u Beogradu.

Dolazak turskog ambasadora u Merošinu bila je prva poseta ove vrste jednoj od najsiromašnijih opština na Jugu Srbije.

Turska agenicja za razvoj i međunarodnu saradnju sa 750.000 dinara finansirala je i kupovinu novih zasada višnje. Na taj način, kao i učešćem Opštine Merošina i preko projekta „Exchange“, biće obezbeđeno dva i po miliona dinara za kupovinu 16.500 stabala višnje, čime će površina pod ovim voćem biti veća za 20 hektara, što će ovoj opštini i njenim proizvođačima uvećati prihod od izvoza za oko 300.000 evra godišnje.

Povezane vesti

  • http://www.krajkovac.rs Iskreno

    Nisu 3.300.000 dinara , vec 2.750.912 dinara. No , hvala njima u svakom slucaju! To igraliste tu postoji jos od 2004 godine „virtuelno“ , jer je jos tada Srbija izdvojila novac za to, koji je ostisao ko zna gde !