018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Turske investicije – šansa za Niš

Komentari: isključeni

Turski investitori zainterosavani su da ulažu u razvoj vodoprivrede Republike Srbije, kao i u projekte prečišćavanja otpadnih voda.
Niš tu ima svoje mesto, s obzirom da projekat za izgradnju ovakvog postrojenja u gradu već postoji, istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, posle sastanka u Ministartstvu poljoprivrede, šumartsva i vodoprivrede.

Gradonačelnik Perišić sastao se sa sekretarom Ministarstva Danilom Golubovićem i predstavnicima privrednika iz Republike Turske, koja je zainteresovana da ulaže u našu zemlju. To je velika šansa za Niš, jer su nove investicije ključne za dalji tazvoj grada, rekao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

U Nišu se u ovom trenutku otpadne vode ne prečišćavaju, a na niskom nivou je i u ostalim delovima Srbije. Grad za ovaj projekat već ima spremnu studiju izvodljivosti.

Gradonačelnik je dodao da će se konstultacije srpskih i turskih stručnjaka, kao i razmena ideja ove dve zemlje nastaviti, a poseban akcenat staviće se na razvoj vodoprivrede. Još jedno od rešenja za bolji život Nišlija jeste i pokretanje industrije, za šta se već čine prvi koraci, koji podrazumevaju procenu gradskog građevinskog zemljišta, kako bi se pred investitore izašlo spremno i sa svim onim što Grad može da im ponudi.

Povezane vesti