018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Turizam prioritet opštine Pantelej

Komentari: isključeni
Tagovi:

Razvoj turističkih potencijala, posebno Cerjanske pećine, biće prioritet Gradske opštine Pantelej u 2013. godini, a izgradnja putne infrastrukture je prvi korak. U okviru ovog projekta, vrednog četiristo hiljada evra, ova niška opština sarađivaće se Bugarskom, a podršku će imati i od Grada, najavio je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Brojni projekti, koje gradska opština Pantelej već godinama sprovodi, kako samostalno tako i u okviru prekogranične saradnje značajno su popravili uslove života žitelja ove teritorije, ali još mnogo toga tek treba uraditi. Prioritet je razvoj turizma i uređenje izletišta, u šta će se aktivno uključiti i Grad.

Konkretan projekat realizovaće se u saradnji sa bugarskom opštinom Lev, a opština Pantelej ima i druge probleme koje će se truditi da reši što hitnije.

Još jedna od aktivnosti na kojoj će se insistirati kada je u pitanju ova gradska opština je i viši stepen bezbednosti, posebno kada su u pitanju škole i zaštita učenika. A na podizanju nivoa obrazovanja radiće se i promocijom elektronskog dnevnika i saradnje između učenika, roditelja i nastavnika.

Povezane vesti