018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Turistička organizacija ove godine očekuje više turista (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Niš je prošle godine posetilo 9 odsto više turista nego 2013, dok je zabeležen i rast stranih turista posebno iz Bugarske. Ipak, Turistička organizacija Niša beleži i manje domaćih posetilaca od 5 odsto. Iz TON-a kažu da će prioriteti za ovu godinu biti promocija grada na sajmovima, i predstavljanje gastronomskih potencijala, festivala i istorijskog nasleđa.
Prošle godine naš grad je posetilo 9 odsto više turista nego 2013. godine. Podaci govore i da je svaki četvrti turista bio stranac, a da ih je najviše bilo iz susedne Bugarske. Ipak, za razliku od stranaca Niš beleži smanjenje broja domaćih posetilaca za 5 odsto.
Domaći i strani turisti u Nišu su prošle godine proveli preko 130.000 noći, što je 17 odsto više nego 2013. Razlog za veće interesovanje turista je, između ostalog, i učešće Turističke organizacije na sajmovima. Već ove nedelje iz organizacije putuju u Beograd na Sajam turizma, gde će se, kako kažu, truditi da što bolje predstave naš grad. Ove godine prioriteti će biti promocija festivala, gastronomskih potencijala i istorijskog nasleđa.
Iz Turističke organizacije očekuju više turista ove godine čemu može puno doprineti dolazak avio kompanije „Wizz air“ u naš grad, kao i niško kulturno leto, odnosno održavanje predstava i različitih drugih kulturnih manifestacija. Iz TON-a se nadaju i da će ovih dana Tvrđavom početi da upravlja grad, što je prilika, kako kažu, da se u njoj uspostavi red u svakom smislu. Ipak, iz organizacije kažu i da nisu zadovoljni komunikacijom sa Niškom banjom i da u ovoj opštini ima problema kojima se treba više posvetiti.

Povezane vesti