018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Turistička inspekcija: Samo polovina pritužbi ima opravdanje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Radost letovanja može nam pokvariti vlastita nemarnost, pa se nekada desi da ostanemo bez aranžmana ukoliko ga uplatimo kod neregistrovanog organizatora putovanja ili se polakomimo za jeftinim aranžmanom koji nas kasnije može mnogo skuplje koštati. U 50% slučajeva stranke koje se jave Turističkoj inspekciji budu, zapravo, žrtve vlastite nepažnje.

Vest o prevari 250 dece i njihovih roditelja za putovanje u Grčku, u sportski kamp, digla je prašinu u javnosti. Slobode je lišena organizatorka neodržanog putovanja koja se godinama bavi ovim poslom na crno, a oglašava se, kako nezvanično saznajemo, na internetu, ali i na panoima škola.

Ne treba cena da bude jedina odrednica za uplatu aranžmana, jer nas jeftino putovanje kasnije može koštati mnogo više. U turističkoj sezoni se povećava broj ilegalnih prodavaca aranžmana, kažu u Turističkoj inspekciji.

Turisti se ovog leta najčešće žale na lošiji smeštaj i veću udaljenost od plaže od očekivane, kašnjenje prevoza i druge, kako ocenjuju u Tursitičkoj inspekciji, sitnije nedostatke. Tek polovina pritužbi građana ima opravdanje, napominje načelnica Turističke inspekcije.

Povezane vesti