018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Turistička inspekcija: Oprez prilikom ugovaranja letnjih aranžmana (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zimska turistička sezona se bliži kraju i načelnica turističke inspekcije Nišavskog upravnog okruga Dragica Pavlović kaže da je broj žalbi ove godine bio uobičajen. Ona kaže da su se putnici uglavnom žalili na kvalitet smeštaja, prevoza i nepoštovanje određenih stavki ugovora i da su se inspektori potrudili da svima izađu u susret. Takođe, Pavlovićeva savetuje turistima da budu oprezni i prilikom potpisivanja ugovora za letnje aranžmane.

Posla za turističku inspekciju uvek ima i taj posao nije vezan za određeno godišnje doba, kaže načelnica Pavlović. Ona kaže da osim provere rada turističkih agencija, ova služba se bavi i radom ugostiteljskih objekata. Prigovora, kaže, uvek ima u velikom broju, ali se inspektori maksimalno trude da svima izađu u susret.

Bliži se letnja sezona, a mnogi su već sada sa agencijama sklopili ugovor o letnjim aranžmanima. Međutim, načelnica Pavlović savetuje putnicima da dobro prouče ugovor, posebno ukoliko u samoj ponudi primete neke nelogičnosti.

Naša sagovornica savetuje putnicima da ukoliko naiđu na problem prilikom putovanja, pokušaju da ga reše na licu mesta sa predstavnikom agencije ili odmah po povratku putovanja. Ukoliko ne dođu do rešenja, onda bi trebalo da se obrate turističkoj inspekciji.